Gode råd til boligselgere

Gode råd til boligselgere

Eiendomsmeglerens gode tips og råd i forbindelse med boligsalg.

Hvordan gjøre din bolig mer attraktiv slik at du oppnår høyest mulig pris? Her får du noen tips til klargjøring før salg av din bolig. 

Vårt grunnleggende råd er å være ute i god tid. Vær forberedt til du skal selge 

Hvilke påkostninger bør man gjøre på boligen man skal selge?

Hva som lønner seg varierer etter det enkelte objekt, basert på både prisklasse, beliggenhet, standard og ikke minst potensialet i boligen. Det er derfor ikke mulig å gi konkrete råd. Helt generelt kan vi si at man bør ferdigstille påbegynte prosjekter og at kosmetiske oppgraderinger slik som maling oftere lønner seg enn tekniske og bygningsmessige påkostninger. Bestiller du en uforpliktende befaring vil våre meglere kunne vurdere akkurat din bolig. 

Hvordan klargjør man boligen før fotografering og visning?

De fleste vet at boligen bør være ryddig og ren. Personlige gjenstander, herunder toalettartikler, bilder m.m bør fjernes. Man skal huske på at potensielle kjøpere er interesserte i å finne seg et nytt hjem, ikke å vurdere ditt gamle.

I de fleste tilfeller bør boligen være møblert. Det er imidlertid viktig at boligen fremstår som luftig. De fleste bør derfor fjerne en del mindre gjenstander. I en del tilfeller bør også mengden møbler reduseres. Ryddig gulvareal gir god romfølelse. Husk at en bolig lett kan fremstå mer rotete på bilder enn i virkeligheten.

For å skape litt farger og stemning kan en fruktskål, noen friske blomster og noen stearinlys gjøre en forskjell.

Klargjøring kan i mange tilfeller være like viktig som eventuelle påkostninger. På en befaring vil våre meglere kunne fortelle mer om hvordan akkurat din bolig bør fremstå. 

Viktigheten av å være forberedt

Vår erfaring er at mange dessverre ikke kontakter eiendomsmegler før de har funnet boligen de skal kjøpe. I slike tilfeller medfører tidspresset gjerne unødig stress for boligselgerne. Det kan dessuten føre til at man ikke får klargjort boligen slik man burde.

En annen fordel ved å kontakte megler før du kjøper er muligheten til å rådføre deg med din egen megler dersom du skulle ha spørsmål i forbindelse med kjøpsprosessen. 

Hva er din eksisterende bolig verdt?

Vet du hva boligen din er verdt? En megler vil etter en befaring gi deg tilbakemelding på antatt salgsverdi. Vi har oversikt over solgte boliger i området og vil gjøre en grundig vurdering av hva din bolig kan selges for i dagens boligmarked. Bestill verdivurdering her.

Finansieringsbevis

Dersom du har behov for finansieringsbevis kan vår verdivurdering benyttes som grunnlag for anslått egenkapital. Ønsker du tilbud på finansiering kan du fylle ut skjemaet under og en av våre rådgivere kontakter deg for et uforpliktende tilbud.

Ta kontakt for flere gode råd tilpasset din bolig

Jeg ønsker primært å kontaktes via:

Takk for din henvendelse!

Vi tar kontakt med deg så snart som mulig.

Det oppstod en feil ved sending av skjema!

Prøv igjen eller ta kontakt med oss via chat eller epost: [email protected]